Kuzey Kore’den Kısa Menzilli Füze Denemesi

Kuzey Kore yeni balistik füze fırlatma denemesi gerçekleştirdi. Ateşlenen füzenin kısa menzilli bir füze olduğu belirtildi.

Güney Kore tarafından yapılan açıklamada Kuzey Kore’nin doğu bölgesindeki sularında balistik füze denemesi yaptığı belirtildi. Pyongyang’ın 60 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Pukchang’dan fırlatıldığı belirtilen füzenin 500 km uçtuğu söylendi.

Japonya tarafından yapılan açıklamada, füzenin düştüğü bölgenin Japonya’nın ticari amaçlı kullandığı bölgelerin dışına düştüğü ve herhangi geminin ya da uçağın zarar görmediği belirtildi. Güney Kore askeri yetkilileri tarafından yapılan açıklamada füzenin mezilinin yaklaşık 560 km olduğu ileri sürüldü. Reuters’da yer alan habere göre ise füzenin ateşlenmesinin ardından Güney Kore ve Japonya yetkililer arasında acil görüşme talep ederken, Çin tarafından bir açıklama yapılmadı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada  da füze denemesinin kısa menzilli olduğu ve daha önce Şubat ayında da benzer türde füzelerin denemesinin gerçekleştirildiği söylendi.

Kuzey Kore’nin bu füze denemesi, Güney Kore’de müzakere yanlısı Moon Jae-in’in devlet başkanı seçilmesinden sonra yaptığı ikinci füze denemesi.

(Gazete Duvar)