Nijerya, Türkiye’den Giden Silah Yüklü Gemiye El Koydu

 

 

Türkiye’den yola çıktığı belirlenen, silah yüklü bir gemiye,Nijerya gümrük polisi tarafından, Lagos limanında el koyulduğu açıklandı. Konu ile ilgili olarak AFP’ye bilgi veren Joseph Attah isimli bir Nijeryalı yetkili gemiye, edindikleri bir istihbarat bilgisi doğrultusunda el konulduğunu açıkladı. Gemide gizlenmiş olarak 440 pompalı tüfek ele geçirildi. Attah, geminin Türkiye’den yola çıktığının altını çizerken, bir kişinin gözaltında olduğu ve bu kişinin vereceği bilgiler doğrultusunda, silahların kime gittiğini belirlemeyi umduklarını söyledi.

Nüfusunun yarısı Hristiyan, yarısı Müslüman olan Nijerya’da halen, ülkenin kuzeydoğusunda terör eylemleri gerçekleştiren ve IŞİD’e biat ettiğini açıklamış cihatçı çete Boko Haram var.

Türkiye’den Nijerya’ya silah transferi bundan 3.5 yıl önce de gündeme gelmişti. O dönem Başbakan Başdanışmanı Mustafa Varank ile THY Özel Kalem Müdürü Mehmet Karakaş’a ait ses kayıtlarında, THY’den Karakaş Başdanışman Varank’a “Onlarca malzeme taşıyorum, Nijerya’ya gidiyor şu anda. Müslümanları mı öldürecek Hıristiyanları mı öldürecek vebal altındayım” ifadelerini kullanmıştı.