Almanya Suç Örgütü İlan Etti, Türkiye’ye Kaçtılar

Erdoğan’a bağlı paramiliter birimler olarak tanımlanan ve Almanya’da ‘suç örgütü’ olarak adlandırılan Osmanen Germania adlı çetenin ele başlarının Türkiye’ye kaçtıkları belirtiliyor.

Almanya’da yayınlanan “Stuttgarter Zeitung” gazetesinin haberine göre,  Almanya’da aranan Osmanen Germania adlı çetenin ele başlarının Alman istihbaratına göre Türkiye’ye kaçtıkları belirtilirken, bilginin Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dağdelen’in Alman hükümetine konu ile ilgili yanıtlamasını istediği soru önergesinde ortaya çıktığı öğrenildi.

Söz konusu çetenin bağlantıları arasında Erdoğan ve AKP’nin Avrupa’daki lobi kuruluşu olarak da bilinen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) ile, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği ( DİTİB) ve Türk kökenlilerin kurduğu Alman Demokratlar Birliği  de bulunuyor. Çetenin karıştığı suç faaliyetleri arasında ise en başta, silah kaçakçılığı bulunuyor. İsviçre’den Almanya’ya silah kaçakçılığı yapan Osmanen Germania, “Skorpion” modeli, Çek yapımı makinalı silahların alıcısı durumunda.

2015’te kurulan Osmanen Germania çetesine yönelik daha önce, Alman kolluk güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda silah ve uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

Kaynak: Artı Gerçek