Anaokulu Öğrencilerine “Muhafazakarlık, Milliyetçilik, Militarizm” Propagandası

İstanbul Esenyurt’taki Tıfıl Anaokulu Mezuniyet Gecesi’nde düzenlenen etkinliklerde, 3-6 yaş arası çocuklara, “muhafazakarlık, milliyetçilik ve militarizm” propagandası yaptırıldı.

Özellikle 15 Temmuz sonrası, bu ve benzerlerinin neredeyse olağanlaştığı görüntülerde,  3-6 yaş arasındaki çocuklara gelinlik ve damatlık giydirilerek evlendirildi, gelin yapılan kız çocuğunun beline erkek kardeşi tarafından kırmızı kuşak bağlandı, çocuklar “evlendirildikten sonra” hacca gönderildi.

“Etkinliğin” devamında erkek çocuklar, ‘Çanakkale savaşını’ anlatan piyesi sahnelediler. Bu piyeste çocuklara  silahlar verildi. Küçük kız çocuğu “anne” oldu ve oğlunu savaşa gönderirken, içinde militarist- milliyetçi ifadelerin geçtiği bir “şiir” okudu. Küçük çocuk bu “şiiri” okurken, fondan şiddetli silah ve bomba sesleri efekti duyuldu.

Çocuklara mermilerle ‘canım anam’ yazılı görselin önünde fotoğraf çektirildi. Gerçekleştirilen slayt gösteriminde, çocuklar ‘şehadet’i simgeleyen işaret parmaklarını havaya kaldırdı.

Etkinlikte ayrıca, muhafazakarlık, militarizm ve milliyetçilikle birlikte “olmazsa olmazlardan” asimilasyon da ihmal edilmedi ve  Pamuk Prenses ile 7 cücelere de dua okutuldu (!)