Frida Cafe’de Kadına Yönelik Şiddet

İstanbul Taksim’de bulunan Frida kafede işletmecisi tarafından kadına yönelik şiddet uygulandı.

DİHABER’in vermiş olduğu bilgilere göre, İstanbul Taksim’de kafe işleten E.K., geçtiğimiz cuma günü arkadaşı A.T.’ye şiddet uyguladı. Kafe içinde yaşanan tartışmanın ardından E.K.’nin kendisine saldırdığını belirten A.T., “Kafamı defalarca duvara vurdu, boynumu sıktı.” Açıklamasında, gerçekleşen saldırının ardından E.K. tarafından dışarı atıldığı ifade etti.

‘KAFAMI DUVARA VURDU’

Yardımcı olmak isteyenlerin de kovulması ardından E.K.’nin yanına gelerek boğazını sıkıp tehdit ettiğini kaydeden A.T., şöyle devam etti: “Kafede bulunan diğer kişilerin araya girmesi ile boğazımı bıraktı. Beni başka masaya götürüp oturttular. Ardından E.K. tekrar bana saldırdı. Nasıl olduğunu anlamadığım bir anda elleri ile kafamı tutarak duvara vurmaya başladı. Kaç kez vurduğunu hatırlamıyorum bile. Her yerim kan içinde kaldı. Tırnak izleri yüzümde duruyor halen. Elinden kurtulduktan sonra sakinleşmek için verilen sigarayı dahi tutamıyordum. En sonunda korktum kafeden dışarı çıktım.”

Kafeden çıktıktan sonra en yakın polis noktasına giden A.T, burada polise, “Polise beni darp ettiğini söyledim. Ardından ise E.K.’yi tutmasını ve ben gidene kadar bırakmamasını istedim. Polis E.K.’yi tuttu ama darp edildiğimi söylememe rağmen bir şey yapmadı. Sadece bana ‘Gençler kendi aranızda halledin’ dedi.

Kafede yaşanan şiddete tanık olan kafe ortağı ses sanatçısı Awaz Baran ise, iddialarla ilgili “Hiç alakası yok. Ben olayı ayıran ve darp edilenim. Babasına şikâyet etmek gibi bir saçmalık yok” diyerek, o akşam bir şiddet olayının yaşandığını doğruladı.