Katar’a “Milli Gazeteci Takımı” Gitsin Asker Olarak!

Evet, Ben Nedim Ciran. Bir süre gündeme yoğunlaşıp yeni yeni yazılarla karşınızda olacağımı söyleyip bir süre ara verdiğimi açıklamıştım. Ama gel gör ki, olan biteni okuyup görünce, yazmadan duramadım.

Nasıl başlamalı söze, o kadar çeşitli olay var ve aslında tüm bu olaylar gelip bir noktada öyle bir yerde toplanıyor ki, anlat anlatabilirsen. Ama gazetecilik de bu olsa gerek. Ben de öyle düşündüm ve aldım klavyeyi elime, geçtim ekran başına, yazmaya başladım serbestçe. Bundan böyle ara ara karşınızda olup aklıma takılanları, dilimin ucuna gelenleri, kafamda gezindirdiklerimi sizlerle paylaşmaya gayret edeceğim, izniniz olursa!

Şimdi Arda diyeceğim, zaten siz meseleyi biliyorsunuz, uçakta küfürler, sataşmalar falan. Bütün ana akım da yani bizim deyişimizle onların medyası da, bu canavarı kendileri yaratmamış gibi, bu top oyuncusunu kendileri şımartmamış gibi, çıkmışlar bir köşeye de, Arda’yı suçlar olmuşlar. Yok, derdim Arda’yı savunmak değil, tanımam etmem ama uzak da dursun derim benden. Ama burda söylemeye çalıştığım şey, bu azgın medya ordusu ve onun sivri dilli piyonları, daha düne kadar aslan gibi davrandıkları Arda’yı, bu kez de aslanlara atmak üzere yem etmiş olmakta birleşmeleri.

Söylemek istediğim bir şey de şu Katar meselesi. Katarlı prenslerin bu topraklarda almadıkları banka, girişmedikleri yatırım kalmamıştı. Şimdi şu tecrit canlarını sıkmış olmalı ki ses soluk çıkmıyor. Bu ardışık hamleler karşısında dili tutulan Dışişleri’nden zaten bir ses beklemiyorduk da, RTE de, Rakka’ya giderken eldeki Katar’dan olmak misali, söyleyecek söz bulamadı, e, haliyle onların medyası da yazacak bir şey bulamadı.

Oysa daha dün, Katar emirinin elini öpecek kadar yakınlık vardı, bugün ise rüzgar çok değişti, hatta fırtına kopacak gibi, bakalım yine ortak olmaya devam edilecek mi, yoksa kandırıldık deyip suç Katar’a mı atılacak, göreceğiz.

Tahminim odur ki, yarın yine yukardan talimat gelir de, biz de Star yahut Sabah, herhangi bir resmi gazeteyi okuyarak Başkan’ın ne dediğini işitmiş oluruz.

Resmi dedim de, madem TC, Katar’a askeri personel yollamaya resmen karar vermiş, ben diyorum ki, bu “milli gazeteci takımı” başta olmak üzere hepsini gönderelim Katar’a. Onlardan daha iyi asker mi bulunur?