Ana Sayfa Gündem Ayşe Deniz’in Anne ve Babası Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Ayşe Deniz’in Anne ve Babası Adli Kontrol Şartıyla Serbest Bırakıldı

Rakka’da IŞİD çetesine karşı savaşırken yaşamını yitiren Ayşe Deniz Karacagil’in anne ve babası çocuklarının cenaze törenine katıldıkları bahanesiyle bu sabah saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Sonrasında anne Nuray Erçağan ve baba Ömer Karacagil, adliyeye çıkarılarak savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Mahkemede savunmasını yapan anne Nuray Erçağan, “Fotoğraflarda ne yazarsa yazsın kızımın fotoğrafını taşırım, buna hiçbir şey engel olamaz. IŞİD, Ankara’da, Suruç’ta, Diyarbakır’da canlarımızı aldı. Bir gün sizde Deniz’in ne kadar da haklı olduğunu anlayacaksınız” ifadelerini kullandı.

Baba Ömer Faruk Karacagil hakimlik sorgusunda, “Ben kızımı yıllardır görmüyorum. Kızımın fotoğraflarını gururla taşıdım. Kızım Ayşe Deniz Karacagil’in fotoğraflarını sadece biz değil binlerce kişi taşımıştır” sözleri ile savunmasını yaptı.

Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan ve babası Ömer Faruk Karacagil ayda iki defa imza atma ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.