Savunma Bakanlığı’ndan Rota Yemekçilik’e: “5 Defaya Dek Zehirleyebilirsiniz”

Geçtiğimiz günlerde Manisa’da ortaya çıkan ve zorunlu askerliğini yapan yüzlerce gencin etkilendiği zehirlenme vakalarının, devlet-şirket işbirliğinde gerçekleştiği netleşiyor.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’ndaki gıda zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir binbaşının ifadesine göre, Rota Yemekçilik şirketiyle yapılan sözleşmede şirkete “5 kez zehirlenme” vakasına kadar izin verildiği ortaya çıktı.

Binbaşının ifadesindeki, ilgili bölüm şu şekilde:

“Zehirlenme vakaları ile ilgili olarak ilk zehirlenme vakası olduğunda, üst rütbedeki komutanlarıma durumdan dolayı zehirlenme vakası gereği sözleşmenin feshedilmesi ve ceza işlem için bilgi verdim ve yazı yazdım. Ancak üst rütbeli komutanlar sözleşmede açık madde olarak 5 kez zehirlenme vakası olması durumunda veya yemeklerin kötü çıkması durumunda sözleşmenin feshedilebileceği şeklinde kesin amir hüküm var diye bana söylediler. Ben de bu amir hükmü sözleşme maddeleri arasında okudum. Yemek hizmeti sunan şirket ile Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeyi yapmıştır.”