“Parke Taşlı Tacizci-Saldırgan” Önce Serbest Bırakıldı, Sonra Gözaltına Alındı

Samsun’un Atakum ilçesinde kız çocuğunun başına parke taşıyla vuran ve başka bir olayda ise bir kadını taciz eden saldırgan, adli kontrol şartıyla salıverildi. Saldırganın, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada ise gözaltına alındığı belirtildi.

Samsun’da Ömürevleri Mahallesi’nde 5 ay önce meydana geldiği belirlenen ve kamera görüntülerine de yansıyan olayda, evinin önünde arkadaşlarıyla bisiklet kullanan 9 yaşındaki kıza arkadan yaklaşan saldırgan, elinde gizlediği parke taşıyla kızın kafasıhna hızla vuruyor. Bu saldırıda yaralanan küçük kızın hastanede tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

 

Aynı saldırgan 3 Nisan’da da Atakum ilçesinde  otobüs durağında bir kadına tacizde bulunduktan sonra, çevrede bulunanların müdahalesi sonucu gözaltına alındı. Saldırgan, benzer taciz vakalarında olduğu gibi, “suçlamaları kabul etmemesi sonucu” serbest bırakıldı.

Saldırganın karıştığı bu olayların ardından Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ise, ” Bu kişi hakkında işlem yapılmamış algısı oluşturulduğunu” iddia ederek “açıklama yapma ihtiyacı duyduklarını” belirtti. Savcılık saldırganın %40 zihinsel engelli olduğunu, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde gözlem altına alındığını bildirdi.