Onur Yürüyüşü Bilançosu: 22 Kişi Gözaltına Alındı

Taksim İstiklal Caddesi’nde bugün yapılmak istenen geleneksel LGBTİ+ Onur Yürüyüşü valiliğin “kamu düzeni” bahanesiyle bir kez daha yasaklandı. Valiliğin yasak kararı üzerine İstiklal Caddesi ve caddeye çıkan sokakları ablukaya alan polis, yürüyüşün başlama saati olan 17:00’den itibaren ise Taksim ve çevresinde gözaltı ve saldırı terörü estirdi.

Onur Yürüyüşü için oluşturulan kriz masası, saat 19.17’de gözaltı sayısını 22 olarak belirtti. Polis saldırısını görüntüleyen Associated Press (AP) haber ajansının kameramanı Bram Janssen da yanında pasaportu olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Onur Yürüyüşü düzenleyici komitesi, sosyal medya hesabından yaptığı bilgilendirmede, yürüyüş başında provokasyon yapmak isteyen Alperen Ocakları çetesi üyesinin, polis tarafından olay yerinin biraz ilerisinde “başı okşandıktan sonra” bırakıldığını, Süslü Saksı Sokak civarından gözaltına alınan LGBTİ+ eylemcilerine de gözaltı aracında “Kuran dinletildiğini” belirtti.

İstiklal Caddesi’nde engellenen yürüyüş sonrası, Sıraselviler ve Cihangir civarında basın açıklamaları okumak isteyen eylemcilere bu bölgelerde de polis saldırısı gerçekleşti.