Onur Yürüyüşü Eylemcilerine Gözaltında İşkence ve Taciz

Valilik tarafından Onur Yürüyüşü’nün yasaklanmasından sonra, önce polis korumasında muhafazakar-faşist Alperen Ocakları çetesinin provokasyonuyla karşılaşan, sonrasında ise polisin saldırı ve gözaltısına maruz kalan Onur Yürüyüşü eylemcilerine, gözaltında da işkence ve taciz edildiği öğrenildi.

LGBTİ+ eylemcisi Siyabend Günbay, gözaltına işkence edilerek alındıklarını ve gözaltında da işkence ve cinsiyetçi söylemlere maruz kaldıklarını belirtti. Elektro şok cihazı ile kendilerine saldırıldığını da anlatan Günbay, polis arabasında arkadaşlarına da ilahi dinletildiğini aktardı. Günbay, devlet güçlerinin teslim olmamaları karşısında işkence ve tacize başvurduğunu anlattı.

Bir diğer LGBTİ+ eylemcisi Demhat Aksoy ise, “Gözaltında benim bir trans kadın olmamı kabul etmediler. Kadın polisin yapması gereken aramaları erkek polis yaptı, kadın polis talebimiz reddedildi, erkek polislerin fiziksel temas yoluyla tacizine maruz kaldık. Trans kadın kimliğimizin kabul edilmeyip erkek polis tarafından bize uygulama yapılması bile başlı başına bir tacizdir” dedi.

Aksoy, Alperen Ocakları üyesi faşistlerin polis ile yan yana durduğunu, kendilerine hakaret ve işkence edenlerin içerisinde Alperen Ocakları çetesi üyelerinin  de olduğunu belirterek, devletin  taciz ve işkenceye karşı direnişlerini sürdüreceklerini  vurguladı.