Akit, IŞİD’in Adaleti Peşinde!

Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü ile ilgili düşüncelerimi yazayım diye düşünürken, bu sabahki Akit’in manşeti buna izin vermedi. Gazetecilikten çok yandaşlık yapan bu gazete, zaman zaman içinde biriktirdiği nefreti bu sabahki manşeti gibi kusuyor. Be kez hedefinde kendi bakanlarına konuşma izni vermedi diye kin bilediği Hollanda var.

Hollanda, kendi devletine bağlı askerlerin Birleşmiş Milletler kararlarına uymadığı ve bu yüzden Boşnak Müslümanların Sırplar tarafından öldürülmesinde kısmen hatalı olduğuna dair bir karar vermiş. Elbette, zaten hep dediğimiz gibi, her ordu katliamdır, her devlet katildir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir devletin emrindeki silahlı kuvvetler, gün gelir o silahı masumlara, ezilenlere doğrultur. Hollanda hatalı olduğunu ifade etse de bu, onun katliamcı bir devlet olduğunu, devletin katliam demek olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bu devletin, batıda ya da doğuda, Avrupa’da ya da Afrika’da olması sonucu değiştirmez. Hristiyan ya da müslüman olmaları da farketmez.

Ama Akit, olayı böyle görmeyip eline fırsat geçmişken Hollanda’ya nasıl vururum diye düşünmüş, “Gavurun Adaleti” diye bir ifade kullanmış.

Böylece yüzyıllardır İslam devletlerinde olan katliamları görmezden getirmeye çalışmış. Hatta günümüzde kendine İslam Devleti diyen çete, yine bu devletlere benzer referansları kullanarak katliamlarını sürdürürken, bunu adalet için yaptığının propagandasını yapıyor.

Yani, Akit’in deyişiyle gavurun adaleti kötü de Işid’in adaleti mi iyi!

Bir süredir, TC askerinin Katar’a gönderilmesi konuşuluyor. Ama halihazırda zaten TC askeri yıllardır Kıbrıs’ta var, operasyon adı altında Suriye’de ve Irak’ta var. Üstelik defalarca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde “insanlık dışı ve insan haklarına uygun olmayan muamele” yüzünden suçu sabit görüldü ve cezaya çarptırıldı.

Yani, TC’nin “adalet”i de hiç de az kalır değil!!!