Hürriyet, A.Misbah Demircan’ı Seçime Hazırlıyor!

Hürriyet Gazetesi’nde bugün, Beyoğlu Belediye Başkanı ile yapılmış tam sayfa bir röportaj yayınlandı. Bu röportajda, A. Misbah Demircan, özellikle Taksim ve çevresinde yıllardır devam eden inşaatlar ile ilgili pek çok açıklamada bulundu.

Demircan, belediyenin hiçbir hukuki dayanağı olmadan yıkılan tarihi binaların yerine dikilen ucube betonları savunuyor ve manşete de çıkan şu sözü söylüyor: “Dönüşüm hatıralarımızla örtüşmüyor diye karşısında duramayız”. Yeni kendisine ve uygulamalarına yönelik eleştirileri görmezden gelip, kendi keyfiliğinin de gizlenmesine hizmet eden sözler sarfediyor Demircan. Hürriyet de, hazır hükümetle araları iyi diye, bu reklam ya da propagandadan başka bir şeye benzemeyen yazıyı yayınlamış.

Muhabir, Demircan’la birlikte İstiklal Caddesi ve Tarlabaşı’nı da dolaşmış, oralarda boy boy pozlar verdirmiş. Demircan, muhabire çevresini gösterip “Bakma şimdi buraların toz toprak içinde olduğuna, öyle projeler yapıyoruz ki buraları uçuracak” diyor. Oysa asıl uçan şey bölgedeki kiralar.

Anlayacağınız, durduk yerde yayınlanan bu çakma haber, Hürriyet’in son referandumda bu bölgedeki oyları ciddi biçimde azalan AKP’li belediye başkanını kurtarma hamlesinden başka bir şey değil.