Hastanede Yanlış Teşhis Önce Ayağını Sonra Canını Aldı

Amed’de ayağındaki yağ bezesi sebebiyle hastaneye giden 23 yaşındaki Armanç Şanlı yanlış teşhis yüzünden önce ayağından oldu şimdi de kanserin tüm vücuda yayılması sonucu yaşamını yitirdi.

3 yıl önce ayak parmağının altında bir yağ birikintisi şikayeti üzerine Genessis adlı özel hastaneye giden Armanc Şanlı burada yağ bezesi teşhisiyle ameliyata yönlendirildi. Ameliyat sonucu Armanc’ın ayağının altındaki kitle Genessis Hastanesi cerrahları tarafından alındı.

Aradan 5-6 ay geçmeden bu defa da ayağında morluklar ile karşılaşan Armanc bu sefer Momemorial adlı özel hastaneye gittiğinde  gerçek teşhisi öğrendi : Sinoviyal Sarkom başka bir deyişle hücrelerden kaynaklı yumuşak doku tümörü. Yani kanser!

Geç konulmuş kanser teşhisinin ardından Armanc önce ayağını ardından birer birer iç organlarını yitirdi. Uzun bir zaman Kemoterapi gören Armanc 9 Mayıs 2017 günü tedavi sürecini sosyal medyadan şöyle paylaştı :

Ailesi ve arkadaşları Armanc’ın yanlış teşhis yüzünden birer birer organlarından ve canından olmasından dolayı Genessis Hastanesi’ni sorumlu görüyor.