Mini Etekli Videosunu Paylaşan Suudi Kadın Gözaltına Alındı

Suudi Arabistan’da mini etekli ve kısa kollu bluzla çektiği videosunu internette paylaşan kadın gözaltına alındı. Suudi Arabistan’ın devlet kanalı, kimliği açıklanmayan genç kadının başkent Riyad’ın kuzey batısında polis tarafından gözaltına alındığını duyurdu. Suudi Arabistan devletinin resmi ideolojisi olan Vahhabizmin ortaya çıktığı yer olan Riyad yakınlarındaki Necid bölgesinde çekilen videonun, kadının bilgisi dışında internete konulduğu söyleniyor.

 

Suudi Arabistan’ın din polisi olan ‘Fazileti Yüceltme ve Ahlak Bozukluğunu Önleme Komisyonu’, konuyu takip ettiklerini ve ‘saldırgan giyim tarzına sahip olan kadın’ hakkında ‘gerekli adımların’ atılacağını duyurdu.

Suudi kadın hakları eylemcisi Fatima el İssa ise, ‘Eğer o kadın Batılı olsaydı belini ve çekici gözlerini överlerdi. Ancak Suudi olunca yargılanmasını istiyorlar” dedi. ​Genç kadına destek verenler ayrıca, geçtiğimiz aylarda ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania ve kızı Ivanka ile Suudi Arabistan’ı ziyaret etmesini hatırlattı.