Kredi Borcunu Ödemek için Böbreğini Satışa Çıkardı, Taciz Edildi

 

24 yaşındaki üniversite mezunu Büşra, kredi borçları nedeniyle böbreğini satılığa çıkardı. Aldığı taciz telefonlarından sonra bu kararından vazgeçen ve şu anda bir AVM’de kasiyerlik yapan Büşra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Üniversiteyi bitirdikten sonra ailemle problemlerim oldu, kredi borçlarım vardı. Bir an aklıma böyle bir şey geldi. Mantıklı mantıksız düşünmedim, başka çarem yoktu. Kredilerimin ödeme zamanı geliyordu. İş bulamamıştım ben de bir ilan yazdım. Böbreğimi ve karaciğerimin bir kısmını satmak istedim”

İlanı koyduktan sonra günde beş on kez arandığını belirten Büşra  “sürekli gelen telefonlar artık rahatsız edici bir hal aldı. Çünkü gelen telefonlarda aslında gerçekten böbrek isteyenler değil, benim bu halimi kullanmak isteyenler vardı. Bir gün telefonum çaldı arayan şahıs, Antalya’da olduğunu böbrek nakli için akrabalık şartının zorunlu olduğunu söyledi. Bunun için de kendisi ile evlenmem gerektiğini 6 ay sonra eğer ben istersem boşanabileceğimi söyledi. Bir miktar da para vermeyi talep etti. O an anladım amaçları çok farklıydı. Yine Antalya’dan birisi aradı, bana ‘Senin borçlarını ödemen için hiçbir organını satmana gerek yok. Ben sana dilediğin kadar para veririm. Benim mekânım var. Orada konsomatrislik yaparsın’ dedi. Başka birisi aradı. Bana direkt para karşılığı kendisiyle olmamı teklif etti. ‘Böbreğini karaciğerini satmana gerek yok’ dedi.”

Kaynak: Gazete Duvar