Kadıköy’de HDP’lilere Polis Saldırısı (Güncellendi)

HDP’nin Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleştirdiği “Vicdan ve Adalet Nöbeti” bugün sona erdi. Nöbetin son gününde ise polis saldırıları ve gözaltılar yaşandı. HDP’nin Kadıköy İskele Meydanı’nda yapacağı basın açıklamasına izin vermeyen polis, Yoğurtçu Parkı’ndan yürüyerek iskeleye gelen eylemcilere saldırdı. Eylemciler ise polisin engellemelerine rağmen sloganlarla yürüyüşlerini sürdürdü. Polis, park çıkışından itibaren eylemcileri Bahariye Caddesi üzerinden başlayarak taciz etti ve en az 4 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Polisin plastik mermi ve gazla saldırısına HDP’liler, Khalkedon Meydanı’nın ara sokaklarından yürüyüşe geçerek sloganlarla karşılık verdi.

İskele polis tarafından ablukaya alınırken, polis desteğindeki bir grup faşistin eylemcilere saldırı girişiminde bulunduğu öğrenildi.

 

Kadıköy’deki polis saldırısı sonrası, eylemciler ve halk sloganlar atarak tepki gösteriyor.

 

Kadıköy’deki polis saldırısı sonrası gözaltına alınanların isimleri şu şekilde: Anıl Deniz İder, Mehmet Emin Kurtal,Vayiz Adıgüzel, Erkan Yıldırım, Nusret Baran. Gözaltına alınanların araç içinde ters kelepçeye alınarak işkence gördükleri öğrenildi.