Nuriye ve Semih’in Avukatları Tutuklandı

14 Eylül’deki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın davalarından 2 gün önce Halkın Hukuk Bürosu’nun İstanbul ve Ankara büroları ile Nuriye ve Semih’in avukatlarının evlerine yapılan polis baskınında gözaltına alınan 16 avukattan 14’ü tutuklandı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın davaları yanı sıra Berkin Elvan, Dilek Doğan, Hasan Ferit Gedik davalarında savunmanlık yaptıkları bahaneleri ile tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Avukatlardan 2’si serbest bırakılırken 14’ü tutuklandı.

Avukatlar 9 günlük gözaltının ardından bugün savcılığa sevk edildi.

Avukatların Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı savunmaları, polislerin katllettiği Dilek Doğan ve Berkin Elvan, uyuşturucu çetesinin katlettiği Hasan Ferit Gedik davalarında savunmanlık yapmaları, Sur, Cizre, Silvan, Reyhanlı, Soma ve Ermenek ile ilgili heyet oluşturmaları suçlama konusu yapıldı.

Avukatlar Behiç Aşçı, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Aytaç Ünsal, Naciye Demir, Ezgi Çakır, Süleyman Gökten, Didem Baydar Ünsal, Ayşegül Çağatay, Şükriye Erdem, Engin Gökoğlu, Özgür Yılmaz, Ahmet Mandacı, Yağmur Ereren, Zehra Özdemir, Aycan Çiçek İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmesinin ardından tutuklanırken,  Ahmet Mandacı ve Ezgi Gökten serbest bırakıldı.