10 Ekim Davası Ertelendi

 

10 Ekim Ankara Katliamı davasının 5’inci duruşması sonlandı. Ara kararını açıklayan ve sanıklarının tutukluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, davayı 22-23 Kasım’a erteledi.

10 Ekim Katliamı davasının Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 5. grup duruşmasında ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, müştekilerin ve suçtan zarar görenlerin davaya kabulüne, bilirkişilerine teslim edilen dijital materyal ve görüntülerin beklenmesine, sanık Cuma Dabanıyassı, Bestami Işık ve Mehmet Korkmaz hakkında açılan dava ve Esin Durgun’un ifadeleri için yazılan müzekkerelerin beklenmesine, bir kısım müşteki vekillerinin kamu görevlilerinin mahkemede dinlenmesinin reddine, sanıkların eşlerinin dinlenmesinin reddine karar verdi. Dava 22-23 Kasım’a ertelendi.

IŞİD sanıkları mağdur avukatlarını yine tehdit etti. Avukatlar mahkemeye seslenerek, “Mahkemenin vereceği  karar Türkiye yargısı için örnek olacak. Ancak mahkeme ısrarla delilleri toplamıyor, tanıkları dinlemiyor” dedi. IŞİD sanığı da ayetle savunma yaparak “Biz değil, İslam yargılanıyor” dedi. Diğer IŞİD sanığı da şeriat istediğini söyledi. Savcı mütalaasında sanıkların tutukluluğunun devamını isterken, kamu görevlilerinin dinlenmesi talebinin reddedilmesini istedi.

Duruşma Çıkışı Açıklama Yapıldı

Duruşma çıkışında adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. “Gün gelecek, devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan 10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşkun, “Zaman bize adalet mücadelesini daha metanetli olmayı öğretti. Hala kamusal sorumluluğun işletilmediğini, taleplerimizi kabul etmediğine şahit olduk. Daha iddianame aşamasında dosyaya konulması gereken delillerin daha yeni getirildiğini gördük. Biz tahrik etmeye, salonda olaya çıkarmaya çalışan sanıklar bugün de amaçlarına ulaşamadılar. Bizim taleplerimiz bu ülkede bazı taşları yerinden oynatacak mahiyette” dedi.

Açıklamada 10 Ekim katliamının 2. yıldönümünde başta Ankara olmak üzere, her yerde anmalar yapılması çağrısında bulunuldu.