Açlığın 205. Gününde Dayanışma Eylemi

Nuriye ve Semih İçin Dayanışma, açlık grevinin 205. gününde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İstanbul Kadıköy’de eylem gerçekleştirildi.

Saat 19.30’da Süreyya Operası önünde “Açlık grevi 205. gününde. İşimizi geri istiyoruz” pankartıyla toplanan eylemciler “Nuriye, Semih yaşayacak”, “Direne Direne Kazanacağız” sloganlarıyla eyleme başladı.

Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Av. Tamer Doğan konuşmasında 12 Eylül günü Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 16 avukatının gözaltına alındığını, 9 gün sonra 14’ünün tutuklandığını hatırlatan Doğan, serbest bırakılan avukatlardan Ahmet Mandacı’nın aynı dosyadan bugün tekrar gözaltına alındığını aktardı. 19 Temmuz’dan beri tutuklu olan Berk Ercan isimli şahsın avukatların kurduğu WhatsApp grubuna dair yaptığı “tanıklığın”, tutukluluğun devamına yeni bir gerekçe olarak önlerine geldiğini söyledi.

Söz konusu WhatsApp grubunun ÇHD’nin kararıyla kurulduğunu aktaran Doğan, hapishanede olan bir kişinin buna tanıklık edemeyeceğine dikkat çekti.

Devrimci Anarşist Faaliyet’ten Pelin Derici tarafından okunan açıklamada ise Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarının tutuklanmasına, Nuriye’nin kan örneği verme dayatmasıyla duruşmaya çıkarılmamasına değinilen açıklamada savunma haklarının gasp edildiğine dikkat çekildi.

Nuriye’nin 26 Eylül sabahı zorla müdahale tehdidiyle Numune Hastanesi’ne kaçırıldığı hatırlatıldı. Duruşma günü, davaya gelenlere hapishane girişinde ayakkabı çıkartma dayatması, 3 avukat sınırlaması ve avukatların telefonlarının toplanmak istenmesi gibi dayatmaların hayata geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, hapishane kampüsüne gelebilen destekçilere polisin saldırdığı ifade edildi.

Sağlıklarının kritik aşamada olmasına rağmen davanın 20 Ekim’e ertelendiği, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın duruşmada hazır edileceği, Berk Ercan isimli “tanığın” da SEGBİS yoluyla duruşmaya katılacağı kararlarının verildiği aktarılan açıklamada Semih’in eşi Esra Özakça’nın da açlık grevinin 123. gününde olduğuna dikkat çekildi.

Açıklama Gülmen, Özakça ve işten atılanların işlerine iadesi, tutuklu avukatların serbest bırakılması talepleriyle sona erdi. Eylem de sloganlarla sonlandırıldı.