Hasan Ferit Gedik Davası Kartal Adliyesi’nde Görülecek (Güncellenecek)

Maltepe Gülsuyu’nda, 2013 yılı Eylül ayında uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik davası duruşması bugün saat 10.30’da Kartal Anadolu Adliyesi’nde gerçekleştirilecek.

13.15: Hasan Ferit Davasında Suçu Üstlenen Sanık İtiraf Ediyor

Hasan Ferit Gedik’in 29 Eylül 2013’te uyuşturucu çeteleri tarafından Gülsuyu’nda katledilmesiyle ilgili davanın duruşmasına bugün devam ediliyor.

İstanbul Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada suçu üstlenen sanık Mert Kazan Hasan Ferit Gedik’in gerçek katillerini ve olayın nasıl gerçekleştiğini anlatacağını belirtmesinin ardından diğer sanıklar duruşma salonundan çıkarıldı.

Mert Kazan; “Öncelikle mahkemeden ve müştekilerden özür diliyorum. Ve koruma talep ediyorum, benim ve ailemin hayati tehlikesi var”sözleriyle ifadesine başlarken “İfade vermeyeyim diye evimi kurşunladılar. Defalarca, kaldığım cezaevinin değişmesi için girişimde bulundum, ancak hâlâ onlardan uzak değilim” dedi.

“Hasan Ferit Gedik’i vuran Şahin Eren’dir”

Hasan Ferit’in katledildiği gün Hakan Taşhan, Doğukan Cep, Şahin Eren ve Necdet Polat’ın olay yerinde olduğunu belirten Kazan, “Hasan Ferit Gedik’i vuran Şahin Eren’dir. Kaç senedir bana kendinin vurduğunu söylüyor, hepimiz biliyoruz” dedi.

Kazan ayrıca, ESP binasının kurşunlanması ve yaralama olayında Engin Saba, Ercan Çiftçi, Doğukan Cep, Uğur Köroğlu ile birlikte toplam 7-8 kişi olduğunu söyledi.