Tutuklu Gazeteci Erdoğan Alayumat’a Çırılçıplak Süngerli Oda İşkencesi

Tarsus Hapishanesi’nde tutsaklara işkence eden gardiyanlar, gazeteci Erdoğan Alayumat’u sürükleyerek süngerli odaya attı, çırılçıplak soyup darp etti. Bu sırada “Gazeteci bunu da yaz” diyerek de alay etti.

Evrensel’in yapmış olduğu haberde, Tarsus T-2 Kapalı Hapishanesi’nde müvekkilleri ile görüşen Av. Tugay Bek, müvekkillerinin hapishanede yaşadığı işkence ve hak ihlalleri ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Bek’in aktardığı bilgiye göre yeni açılan hapishanede tek sıra halinde sayımdan, kabul etmeyenlere işkenceye varan kaba dayağa, çıplak aramadan zorla traş ettirmeye kadar birçok hak ihlali yaşanıyor. İşkence görenler doktora sevk edilmiyor, edilenlerin yaşadığı işkence doktor tarafından rapor edilmeyerek üstü örtülüyor.

Tarsus T-2 Hapishane A-13 koğuşunda 2 Ekim günü sayım için her zamankinden daha farklı olarak 20-30 civarında gardiyanın koğuşa girdiğini aktaran Bek, gardiyanların tüm tutukluların tek sıra halinde dizilmelerini ve askeri bir nizam içinde kendilerini saymalarını istediğini, bunu reddedenlerin tekme ve yumruklarla feci şekilde darp edildiğini aktardı.

‘GAZETECİ BUNU DA YAZ’

Darp edilen tutuklular arasında kapatılan Dihaber muhabiri Erdoğan Alayumat da bulunuyor. Saldırı nedeniyle Alayumat’ın sol kulağında işitme kaybı yaşandı, ancak doktora sevk edilmedi. Sonrasında ise koridor boyunca sürüklenerek süngerli odaya atıldı, burada çıplak şekilde darp edildi. Av. Bek, Alayumat’a bu sırada “Gazeteci bunu da yaz” denildiğini aktardı.

Av. Tugay Bek, işkence edilen tutukluların olayı ailelerine anlatmamaları yönünde tehdit edildiğini de belirtti.