Tacize Takipsizlik, Kadına Hapis İstemi

Maçka Parkı’nda Çağla Köse isimli kadın, kıyafetlerini bahane eden güvenlik görevlileri tarafından hakaret ve tacize maruz bırakılmıştı. Olay hakkında başlatılan soruşturma sonucunda Köse hakkında “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezası isteyen savcı ayrımcılık ve taciz iddialarına ise takipsizlik kararı verdi.

Savaş adlı güvenlik görevlisi, Köse’yi “Bu şekilde parkta bulunmanıza izin veremem” diyerek parktan dışarı çıkarmaya çalışmıştı. Savcılık tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede, Savaş adlı güvenliğin “Böyle giyiniyorsunuz, sonra tecavüze uğrayınca ‘Güvenlik bizi koruyamadı’ diyorsunuz” demekle Köse’ye “alenen hakaret” ettiği, buna karşılık Köse’nin de özel güvenlik görevlisine hakaret ettiği belirtildi.

Tamamlanan soruşturma kapsamında güvenlikçi “hakaret” suçundan 3 aydan 2 yıla, Çağla Köse ise “kamu görevlisine hakaret” suçundan 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Savcı, Köse’nin tacize uğradığı, parka girişinin güvenlikçi tarafından engellendiği, kıyafetine müdahale edilip ayrımcılığa tabi tutulduğu iddialarıyla ilgili ise takipsizlik kararı verdi.