Tüketimde Yeni Dönem: Sanal Kabinler Geliyor

Tüm vücudu ve hareketlerini üç boyutlu olarak tarayan bir yazılım geliştiren Body Labs, bunu diğer şirketlere satarak bu teknolojinin, oyun ve animasyon gibi alanlarda bir hayli popüler olmasını sağlamıştı. Şimdi ise online alışverişin ilk sıralarında yer alan Amazon’un bu yazılımı satın almasıyla bu teknoloji başka bir boyut kazanıyor. Amazon bunu online alışveriş sektörüne entegre ederek online kıyafet ve ayakkabı denemeyi mümkün kılmayı hedefliyor.

Son yıllarda modaya odaklanan Amazon’un bünyesindeki moda şirketlerinin sayısı 7’ye ulaşmış durumda. Öte yandan online alışveriş devi, Echo Look gibi giyim odaklı cihazlar, kıyafet abonelik servisi ve Style Check isimli bir kıyafet öneri motoru üzerinde çalışıyor.

Body Labs’ın bu girişimine 50 ila 70 milyon arasında bir değer biçilirken Amazon’un satın almasıyla ilgili detaylar açıklanmadı.

Teknolojide çığır açan yenilikler gibi servis edilen bu “gelişmelerin”, tüketimde de çığır açacağını umuyor olsalar gerek, kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyorlar.