Devlet, Sefter Taş’ın IŞİD Tarafından Yakılarak Öldürüldüğünü Kabul Etti

1 Eylül 2015’te tarihinde, görev yaptığı Kilis sınır karakolundan IŞİD tarafından kaçırılan ve geçtiğimiz 22 Aralık 2016 yılında yakılarak infaz edildiğine dair görüntüleri yayınlanan iki askerden biri olan Sefter Taş’ın ailesi uzun zamandır çocuklarının akıbetine dair bilgi bekliyordu.

Sefter Taş’ın durumuyla ilgili birçok devlet kurumuna başvurular yapan fakat sonuç alamayan aile geçtiğimiz hafta gaiplik davası açmıştı. Davanın açılmasına dair muhalif medyada yer alan haberlerin ardından, Iğdır Garnizon komutanı ve Aralık ilçesi kaymakamı Sefter Taş’ın evine giderek aileye, oğullarına şehitlik mertebesi verildiğini bildirdi.

Ne Olmuştu ?

Kilis sınır hattında görev sırasında İŞİD tarafından 2 TC askeri kaçırılmıştı. 1 Eylül 2015 tarihin’den beri IŞİD’in elinde bulunan Sefter Taş ve Fethi Şahin adlı iki askerin yakılarak infaz edilme görüntüleri  22 Aralık 2016 tarihinde servis edildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir basın toplantısında esir askerlerle ilgili sorulan soruyu yanıtsız bırakırken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise servis edilen videolarla ilgili: “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Bu tür terör örgütleri çok aşağılıktır. Olsun olmasın herhangi bir video görüntüsü yayınlayarak halkı korkutmak istiyor. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler. Terör örgütleriyle ilgili sosyal medyayı kimse kullanmasın. Herkese de tek tek hatırlatacak değiliz. Ulusal medyada bu konuda dayanışma vardır. Bu değerlendirme içerisinde hareket eden kuruluşlara teşekkürler” açıklaması yapmıştı.  Servis edilen görüntülerin ardından Sefter Taş’ın ailesi açıklama yaparak görüntülerde olan askerlerden birinin kendi çocukları olduğunu basına açıklamış ve hükümet ile askeri yetkililerden bir açıklama beklediğini ifade etmişti. Yaşanan olayın üzerinden 10 ay geçtikten sonra hükümetten tatmin edici bir cevap gelmemesi üzerine Taş’ın ailesi gaiplik davası açtı. Bu davanın açılmasının ardından Iğdır Garnizon komutanı ve Aralık ilçesi kaymakamı Taş’ın evine giderek aileye, oğullarına şehitlik mertebesi verildiğini bildirdi.