Kadın Hakları Savunucusu Mukaddes Alataş Serbest Bırakıldı

Amed’de evine yapılan baskınla gözaltına alındıktan sonra “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt propagandası yapmak” bahaneleriyle tutuklanan kadın hakları savunucusu Mukaddes Alataş’ın yargılandığı davanın ilk duruşması, Diyarbakır 10. Ağır Mahkemesinde görüldü.

Duruşmaya, Alataş ve avukatları Elif Tirenç, İpek Ulaş ile Eren Keskin katılım gösterirken, duruşmayı, ayrıca  Alataş’ın daha önce kadına dönük şiddetle mücadele çerçevesinde birlikte çalışma yürüttüğü birçok kadın eylemci ve ailesi izledi.

Kimlik tespitinin ardından Alataş, savunma yaptı. Polisin hazırladığı iddianamedeki adının“Mukaddes” olmadığını söyleyerek kendini tanıtan Alataş, “Ben bir feminist kadınım. Erkek egemen zihniyet tarafından katledilen ve hakları gasp edilen kadınlar için mücadele ediyorum. Kadına karşı her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırmak için mücadele ediyorum” dedi.

Mukaddes Alataş’ın ve avukat savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Alataş’ın tahliyesine karar vererek, bir sonraki duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.