Kerkük’te Peşmerge Çekildi, Halk Gerillalarla Birlikte Direniyor

Haşd -eş Şabî ve Irak Ordusu’nun dün gece 02.00’den beri Kerkük’e gerçekleştirdiği saldırılar sonrası KYB Peşmergelerinin Kerkük’ten tamamen çekildiği ve HPG gerillalarının karşılık verdiği belirtiliyor. Çatışmaların Hewler yolu Rehimava civarında yayıldığı bildirildi.

ANF’nin verdiği bilgilerde sabah saatlerinden itibaren çatışmalar birçok yerde bitmiş ve Peşmergeler çekilmişti. Saat 10.00-11.00’a doğru bu sefer Daquq’da çatışmalar başladı ve Daquq, Tuzxurmatû, Taze, Tel Wert ele geçirildi.

Haşd -eş Şabî güçleri, saat 11.00’dan itibaren Keyvan’a doğru hareket etti ve burayı ele geçirdi. Peşmergeler, Keyvan’ı terk etmesinin ardından ise şehir içine doğru, Arafa tarafından gelmeye çalıştılar.

Daha sonra Heşdi Şabi Teyvan’dan Arafa ve Peylak’a doğru hareket etti.  Heşdi Şabi burada KDP peşmergeleri ve asayişinin bıraktıkları asayiş merkezine girmeyi hedefledi. Bu sırada köprüde şiddetli çatışmalar yaşandı. Heşdi Şabi, tanklarla saldırıya geçti.

HPG’liler, halktan oluşan gönüllüler e ve şehri terk etmeyen bazı Peşmergeler çatışmalara karşılık vererek direnişi sürdürüyor.

Kerkük-Süleymaniye ve Kerkük-Hewler yolu başta olmak üzere bütün ana yollar geliş-gidişlere kapatıldı. Yolların olası saldırılar ve şehirden çıkmak isteyen bazı grupların engellenmesi için kapatıldığı bildirildi.

Kerkük’te gerillaların oluşturduğu birliklere çok sayıda gönüllü katılımın olduğu ve şehri hiçbir koşul altında terk etmeyeceklerini belirttiler.