Malta’da Gazeteci Daphne Caruana Galizia Aracına Yönelik Gerçekleşen Bombalı Saldırıda Yaşamını Yitirdi

Malta’da yaşayan araştırmacı gazeteci, 53 yaşındaki Daphne Caruana Galizia aracına yönelik gerçekleşen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Mosta yakınındaki Bidnija kentinde oturan Caruana Galizia’nın arabası, çalıştırmasından kısa süre sonra havaya uçtu. Patlama üzerine olay yerine gelen oğlu annesini kurtaramadı.
Caruana Galizia’nın internet üzerinden yolsuzlukla açığa çıkardığı Başbakan Joseph Muscat “barbarca bir saldırı” deyip şöyle konuştu: “Herkes Caruana Galizia’nın bana hem siyasi, hem şahsi anlamda sert eleştiriler yönelttiğini biliyor. Fakat böyle bir saldırı hiçbir şekilde savunulamaz.” dedi

Dört ay önce, Caruana Galizia’nın suçlamalarından bunalan Başbakan Muscat ülkeyi erken seçime götürmüş, lideri olduğu İşçi Partisi bundan da zaferle çıkmıştı.
Ancak Caruana Galizia, Başbakan ve eşinin Panama Belgeleri ile alakaları olduğunda ısrar etmiş ve “adalet yerini bulana kadar bu işin peşini bırakmayacağım” demişti. Başbakan ve eşi, Azerbaycan’ı yöneten Aliyev ailesinin, gizli offshore hesaplarına, kendileri adına düzenli para yatırdığı iddialarını da reddetmişti.