Boşanmalarda yeni düzenleme: Arayı Devlet Bulacak

 

Müftülere ve imamlara nikah kıyma yetkisi verilmesinin, meclisten geçmesinin ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz günlerde yasalaşan İş Mahkemeleri Kanunu’ndaki arabuluculuk düzenlemesini hatırlatarak, benzer sistemin boşanma davalarında da olacağını söyledi.

Gül, “Aile arabuluculuğu konusunu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ile çalışıyoruz. Boşanma konusunda bir dava açmadan aile arabuluculuk kurumuna giderek bu konuda mümkünse uzlaşmayı ya da südürülemez bir haldeyse, boşanacaklarsa da mahkemeye gitmeden kendilerinin bir uzman marifetiyle, arabulucu ya da hakem marifetiyle mahkeme psikolojisini görmeden bir aile arabuluculuğu üzerinde de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Koruma ya da sığınma talep eden kadınların evlerine yönlendirilmesi  gibi fiili olarak işletilen uygulamaları göz önünde tutarsak ” arabulucu”nun da arayı nasıl bulacağını tahmin etmek zor değil. İş mahkemelerinde  yapılan düzenlemeyle patronların çıkarına işleyen arabuluculuk sistemi, boşanma davalarında da “hadi öpüşün de barışın” şiarıyla işlemeye oldukça meyilli görünüyor.