Rönesans Piazza İşçileri Direndi ve Kazandı

İnşaat-İş, Rönesans Maltepe Piazza şantiyesinde iki ayrı taşeron firma tarafından ücretleri ödenmeyen üyeleri için satış ofisi önünde direniş başlatma kararı aldı. Bunun ardından taşeron şirketlerin biri Kepes daha direniş başlamadan ücretleri öderken,  diğer taşeron şirket Yurt-Isı ise önce direnişçiler görünmesin diye Özel Güvenlikler ile etten duvar ördürdü, fakat direniş başladıktan bir kaç saat sonra tüm işçilerin alacaklarını ödedi.

Gün içinde direniş sürerken, akşamüstü açıklamada bulunan İnşaat-İş, “Rönesans ve taşeron firma Yurt Isı patronlarının her türlü karalama, yıldırma ve sendikamızın meşruluğunu tanımama adına yaptıkları ayak oyunlarına rağmen direnişi işçi arkadaşımızın tüm haklarını alarak kazandık” dedi.

İnşaat-İş, şu açıklamada bulundu: “Rönesans patronları, direnişin karşında geri adım atarak işçi arkadaşımızın alacağı tüm ücreti yasal belgelerin altına imza atarak ödemeyi kabul etti. İnşaat işçilerinin örgütsüzlüğünü fırsat bilerek yasal haklarını dahi ödemeye yanaşmayan inşaat patronlarına direnişin ve sendikamızda örgütlü olmanın gücünü bir kez daha gösterdik.”