ESP’ye Yönelik Operasyona Karşı Kadıköy’de Eylem

Bugün İstanbul Kadıköy Süreyya Operası önünde gerçekleştirilen eylem ile polis baskınları ve gözaltılar prostesto edildi.ESP’nin çağrısı ile yapılan eyleme aralarında SYKP HDP ve DAF’ın da bulunduğu devrimci örgütlerin yanı sıra Cumartesi Anneleri ve KESK de katılım gösterdi.Eylemde ESP adına basın açıklamasını Pınar Türk okudu. Açıklamada gözaltına alınanların ve Suruç davasını takip eden avukatların serbest bırakılması istendi. Devrimci Anarşist Faaliyet adına İlyas Seyrek tarafından yapılan konuşmada baskıların ve gözaltıların sadece ESP’ye yönelik olmadığı vurgulandı. Bu baskıların paylaşmayla dayanışmayla dolu özgür bir dünya yaratmak isteyen devrimcilerin mücadelesini engelleyemeyeceği belirtildi. Eylem ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ ve ‘Yaşasın Devrimci Dayanışma’ sloganlarıyla sonlandırıldı.

 

ESP’ye yönelik iki gün önce yapılan operasyonda 15 devrimci gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında ETHA çalışanları İsminaz Temel ile Havva Cuştan, ESP üyesi Özgen Sadet ile avukatlar Özlem Gümüştaş ve Sezin Uçar da bulunuyordu.

Aynı gün Artvin Hopa’da Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticisi Nurcan Aksu’ya destek için basın açıklaması yapmak isteyenlere polis cop ve biber gazı ile saldırmıştı bu saldırıda da 10 devrimci gözaltına alınmıştı.