5 Başkan + 1 Lady Gaga = 31 Milyon Dolar

Teksas, Florida, Louisiana, Porto Riko ve Virgin Adaları’ndaki afetzedelere yardım toplanması için Teksas’ta bir üniversitenin ev sahipliğinde düzenlenen konserde, 5 eski başkan 2013 yılından bu yana ilk kez yan yana görüldü.

‘Deep From The Heart’ ( Yüreğin Derinliklerinden) adı verilen, Irma, Harvey ve Maria Kasırgaları mağdurları için gerçekleştirilen gecede 31 yaşındaki şarkıcı,  ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, George H.W. Bush, Bill Clinton, George W. Bush ve Barrack Obama’yla aynı sahneyi paylaştı. ABD Başkanı Donald Trump’ın video mesaj gönderdiği gecede, eski başkanların yardım çağrıları sonrasında 7 Eylül’ den bu yana 31 milyon dolar bağış toplandı.

Gaga’nın sahne aldığı geceye, Başkan Trump ise konser sırasında yayınlanan bir tebrik videosu ile katıldı. (Seçimlerde Hillary Clinton’ı destekleyen Gaga, Clinton için oy istemiş; Trump’ın seçimi kazandığının açıklanmasının ardından da tek başına Trump Tower önünde çıkmış ve  siyah giyinip, “Sevgi Nefreti Yener” yazılı bir döviz açarak Trump’ı protesto etmişti.)

7 eylül’den bu yana süren kampanyayı desteklemek amacıyla gerçekleştirilen geceye katılan ve 31 milyon dolar toplanmasına aracılık eden eski başkanların ve Lady Gaga’nın servetleri ise 2015 yılında şu şekilde:

Bill  Clinton- 80 milyon dolar

George W. Bush- 35 milyon dolar

George Herbert Bush-  25 milyon dolar

Barrack Obama- 40 milyon dolar

Jimmy Carter- 5 milyon dolar

Lady Gaga-  275 milyon dolar

Konsere dışarıdan destek veren Donald Trump’ın serveti ise 3.7 milyar dolar

(Bu kasırgaların sonucunda oluşan maddi hasarın ise  200 – 300 milyar dolar civarı olduğu tahmin ediliyor.)