6 yaşındaki Kızı Ezen Polisin Savunması: “Çocuklarınız Niye Dışarı Çıkıyor?”

Siirt’in Çal Mahallesi’nde 19 Ekim’de devriye gezen polislere ait Ejder tipi zırhlı araç, ablası 7 yaşındaki Ayşe Batur ile birlikte sokakta oynayan 6 yaşındaki Felek Batur’a çarptı. Felek, zırhlı aracın arka lastiği altında ezilerek yaşamını yitirdi. 7 yaşındaki Ayşe’nin ise omzunu sıyıran zırhlı araç, uzun süre ilerledikten sonra durdu.

Felek Batur’u zırhlı araçla ezen polislerin, kendilerine tepki gösteren mahalleliye “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diye çıkıştığı öğrenildi. Baba Cemal Batur, emniyette tepki gösterdiği polislerin ise kendisine zırhlı araçların hızlı seyrettiği konusunda “Neden daha önce gelip uyarmadınız” dediğini aktardı.

Felek’in babası Cemal Batur, 1988 yılında Siirt’in Eruh ilçesinin Yelkesen (Basixê) köyünden geçim zorluğundan dolayı göç ederek geldiklerini aktardı. Nakliye işi yapan Batur, 6 çocuğunu büyütmenin zorluklarını sıralayarak, “Artık 5 çocuğum kaldı” diyerek, sessizliğe boğuldu.

“Kızımdan geriye bir fotoğrafı bile kalmadı. Fotoğrafını çekecek telefonum yoktu” dedi. Zırhlı araçta bulunan polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bilgisi dahi olmayan Batur, “Adalet. Adalet olsun ki, bir daha kimsenin çocuğu bu şekilde zırhlı araçların altında ezilmesin” diye konuştu.