Brezilya’da Anarşist Mekanlara Polis Saldırısı

25 Ekim sabahı sivil polisler Rio Grande do Sul eyaletinin, Porto Alegre şehrinde, anarşistlerin de içinde yaşadığı kolektif mekanlar ve yaşam alanlarına saldırı ve baskın gerçekleştirdi. Baskının nedeni olarak; araçları imha eden ve politik parti merkezlerine, polis merkezlerine, banka ve araba galerilerine saldıran bir grup bahane edildi.
Polis saldırısı çok sertti ve işkence sahneleriyle doluydu ardından mekanlarda yaşayanların bir kısmı polis merkezlerine götürüldü. Toplamda 10 adet anarşist materyal(kitap, poster, bildir i, vb) bulunduğunu söyleyen polis, geri dönüşüm tuğlalarında kullanılan, plastik şişe ve materyalleri, molotof kokteyli yapımıyla ilişkilendirerek ne kadar aptalca bir operasyon yaptığını kanıtladı.
Polis, cinayet ve organize suç çetesiyle ilişkilendirmeye çalışsa da, elinde hiçbir kanıt olmadan bunu yapamayacağını biliyor. Bu yüzden, komünlerin içerisine sahte deliller koymaya çalışıyor ve bununla, konuyu toplumun gözünde çarpıtarak, toplumsal alanda anarşistlere bakış açısını kötülemek istiyor. Polisin elinde bulunan kanıtlar ise kitaptan ve bildiriden öteye gidemiyor.
Saldırı 8. Anarşist Kitap Fuarından 2 gün önce gerçekleşti.
Bu bilgilendirmeyi dün işkenceyle gözaltına alınanlarla dayanışmak için yapıyoruz. Baskının özel bir yeri veya sınırları yok, Avrupa G20 gösterilerinde yapılan tutuklamalar yada Arjamtin’de yoldaş Santiago Maldonado’nun katledilişi gibi. Devletin bütün saldırılarına ve baskılarına beraberce göğüs gereceğiz. Kavgamız zayıflatılamayacak, ehlileştirilemeyecek ve kontrol altına alınamayacak.
Bizler Heryerdeyiz!
ANA(Anarchist News Agency-Anarşist Haber Ajansı)
Agência de Notícias Anarquistas-ANA