Kemal Kurkut’u Katleden Polis Hakkında Tutuklama Talebi

Amed’de Newroz günü üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polislerce katledilmesi hakkında 7 ay sonra hazırlanan iddianamede, sanık polis Y.Ş. için ‘Olası kastla öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istenmesine rağmen tutuksuz yargılanıyor.

Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut deliller, kasten öldürme eylemine ilişkin kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, eylemin CMK’nin 100/3 maddesinde sayılan suçlardan olması, başta tanıklar olmak üzere delilleri karartma ihtimalinin yüksek oluşu, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı hususları dikkate alınarak, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sanık polis Y.Ş.’nin tutuklanması yönünde talepte bulundu.

Yalçındağ, mahkemeye sunduğu dilekçede, dinlenmesi gereken tanıklar arasında 60 polis bulunduğunu ve bunların sanığın meslektaşları olması nedeniyle itiraf etmeyecekleri ihtimalinin değerlendirilmesi gerektiği belirtti. Görgü tanığı olan sivil şahıs ve esnaflara yönelik sanık polisin baskı kurma riski olduğunu da hatırlatan Yalçındağ, sanığın kaçma şüphesi ve davanın ciddiyetine de dikkat çekilerek, sanık polis hakkında tutuklama kararının verilmesini talep etti.