Paradise Belgeleri: “AKP Oylarıyla Reddine…”

Farklı devletlerden 120’den fazla politikacının “sırlarının”  ortaya saçıldığı Paradise Belgeleri’nin işaret ettiği finansal menfaat ilişkilerine yönelik’ araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, HDP  grup önerisi olarak bugün Meclis Genel Kurul gündemine getirmişti. HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, belgelerde Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının, yakınlarının ‘vergi cenneti’ olarak adlandırılan Malta’da ticari faaliyetlerini sürdürdüğüne yönelik bilgiler olduğunu söyledi. HDP’nin önergesi, benzer tüm araştırma önergelerinde olduğu gibi AKP oylarıyla reddedildi. 

Paradise Papers, 13.4 milyon belgeden oluşuyor. Belgelerin çoğunun kaynağı, offshore yatırım alanındaki önde gelen bir firma.

Appleby ve Asiaciti ile gizlilik politikası uygulayan 19 farklı yargı yetkisi alanındaki hesaplarını ifşa eden Paradise Papers’a göre, Malta’da Başbakan Binali Yıldırım’ın oğulları, dayısı ve yeğeniyle bağlantılı olan toplam sekiz şirket bulunuyor. Belgelerde ayrıca çok sayıda AKPli patronun söz konusu ilişkileri yer alıyor.