Yüksel Direnişi’nin Birinci Yılında Yine Polis Saldırısı: 12 Kişi Gözaltına Alındı

Açlık eyleminin 246, Yüksel Direnişi’nin 366. gününde Yüksel’de yine polis saldırdı. Saldırıda 12 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz sonrasında ilan edilen OHAL’e dayandırılarak çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın işlerine geri dönme talebiyle başlattığı açlık eylemi 246’ncı gününe girerken, direnişçilerle dayanışma göstermek isteyenlerin ise Yüksel Caddesi’nde halen polis bariyerleri ile çevrili olan İnsan Hakları Anıtı önünde başlattığı eylem  bir yılını tamamladı.

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin birinci yıl dönümünde İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyenler, Konur Sokak’ta bir araya geldi. Polis, eylemcilerin açmak istediği “Açlık grevinin 246. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın” pankartı yırtarak açılmasını engelledi. Bunun üzerine “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganı atan eylemcilerden Veli Saçılık, Acun Karadağ olmak üzere 5 kişi gözaltına alındı.

Toplam 12 Gözaltı

Yüksel Caddesi’nde hazırladıkları raporu açıklamak isteyen İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türdoğan ve beraberindeki hak savunucuları da eylemin birinci yıl dönümünde gözaltına alınanlar arasında.

Gün içinde Yüksel Caddesi’nde toplam 12 kişi gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan insan hakları savunucuları yapılan sağlık kontrollerin ardından serbest bırakıldı.