İsveç’te Kadın Futbolcular Boykotta

Sözleşme talepleri İsveç Futbol Federasyonu tarafından reddedilen İsveç Kadın Futbol Takımı, ‘Futbol Galası’nı boykot etme kararı aldı.
İsveç Kadın Futbol Takımı, İsveç Futbol Federasyonu’nun sözleşme taleplerini reddetmesini protesto etmek için 20 Kasım akşamı düzenlenecek ‘Futbol Galası’nı boykot etme kararı aldı. Takımın kaptanı Caroline Seger, yaptıkları işe saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyerek, bir yıldır bekletilen sözleşmeleri imzalanmadığı için Futbol Galası’na gitmeyeceklerini belirtti.
Caroline, Futbolcuların koşullarına iyileştirmeler getirecek 4 yıllık bir sözleşme yapılmasını talep ettiklerini kaydetti. Galanın boykot edilmesinden sonra Kadın Futbol Takımının Fransa ile yapılacak dostluk maçını da boykota hazırlandığı yorumları yapılıyor.
Kadın futbolcuların boykot kararı almasından sonra galada başarılı kadın futbolculara ‘Elmas Top’ ödülünü veren Sydsvenskan gazetesi, ödül törenine kadın futbolcuların katılmamalarının ödülü vermekten vazgeçtikleri anlamına gelmediğine düzenleyecekleri bir başka etkinlikte ödülü kadın futbolculara verecekleri açıklamasını yaptı.