Kemal Kurkut’un Annesi: “Bu Nasıl Adalet?”

Diyarbakır Newrozu’nda Kemal Kurkut’u vuran ve müebbet hapis cezası ile yargılanan polisin tutuklanması için yapılan başvurunun reddedilmesine tepki gösteren anne Secan Kurkut, “Bu nasıl adalet?” dedi.

Diyarbakır Newroz’u için Newroz Parkı’na gelmek isterken üzeri yarı çıplak olmasına rağmen “canlı bomba şüphesi” iddiasıyla polisin açtığı ateşle vurularak katledilen Kemal Kurkut davasında katil polis hakkında yapılan tutuklama talebi reddedilmişti.

Ailenin avukatı Reyhan Yalçındağ tutuklanma talebinden vazgeçmeyeceklerini belirtirken, anne Kurkut ‘bu nasıl adalettir’ diye sorarak, şunları söyledi:  “Oğlumu öldürenlerden şikayetçiyim, sonsuza kadar şikayetçiyim. Ben oğlumu öldürenlerin cezalarını çekmeleri için elimden geleni yapacağım, asla vazgeçmeyeceğim. Bu nasıl adalettir. Zaten ne oluyorsa gençlere oluyor. Asla kabul etmiyorum, suçsuz günahsız olan oğlumu öldürdüler. Böyle bir adalet anlayışı olmaz. Canlı bomba dediler, ancak oğlum vurulduğunda üzerinde elbise bile yoktu. Elinde hiçbir şey yoktu, ne diye vurdular anlamış değiliz. Bir suçu varsa alıp cezaevine götürselerdi ne diye vurdular oğlumu.”