Ankara’da Hayvanların AVM’de Sergilenmesine Karşı Eylem Gerçekleştirildi

Serval Kedisi, Karakulak, Flemish Dev Tavşanı, Altın Kafalı Arslan, Tamarin, Dağ Gelinciği, Marmoset, Altuni Sülün, Nil Timsahı, Parma Wallaby gibi birçok kara hayvanı ve yüzlerce deniz canlısının  Nata Vega Alışveriş Merkezi’nde vitrinlerde sergilendiğine dair haberler bu hafta gündemde yer almıştı. Bugün Nata Vega Alışveriş Merkezi önünde, hayvanlara yapılan bu işkenceye karşı eylem gerçekleştirildi. 

AVM önüne gelen eylemciler, pankartlar açarak ve sloganlar atarak hayvanlara yapılan işkenceyi protesto etti. Ankara Hayvan Özgürlüğü Kolektifi tarafından gerçekleştirilen eylemde okunan basın açıklamasında, Nata Holding’e yönelik olarak hayvanlara yapılan bu zulme son verme çağrısı yapıldı ve  “… Hayvanlar doğada kendine özgü varoluşları olan duygu ve hisleri olan canlılardır fakat meta haline getirilerek satışların artması için kullanılıyorlar. Bu hayvanların yeri doğadır, bir AVM değildir.
Hayvanlar, tıpkı insanlar gibi hissedebilen canlılardır. Yine biz insanlar gibi acıyı hissederler, aşırı sıcaktan ve soğuktan etkilenirler, hapsedilince özgürlüklerini ararlar. Hayvanların yemek, giyim ve eğlence sektörleri ile kozmetik deneylerinde kullanılması hayvanlara büyük acılar vermektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Eylemciler hayvanlara yapılan bu işkence ve esaret son bulana dek mücadelelerini kesintisiz olarak sürdüreceklerini vurgulayarak eylemi sonlandırdılar.