Hindistan Polisinden ”Aşk Cihadı” Operasyonu

Yaklaşık 2 yıl önce Hindistan Savcılığı, IŞİD sempatizanlarının ”Aşk Cihadı” yaparak takipçi topladığına dair soruşturma yürütüyordu.

28 ay süren soruşturmaya göre Hindu kadınlarla evlenen Müslüman erkekler kadınların din değiştirmesine vesile olduktan sonra onlara cihatçı fikirler aşılıyorlar.

Hindistan Ulusal Bürosu, sorguladığı,Müslüman erkekle evlenmiş, Hindu kadınlara. ”Evlenmeden önce cinsel ilişkiye girdiniz mi?” ya da ”İslama geçmeniz için zorlandınız mı?” gibi sorular yöneltiyor.

Aşk Cihadı

‘Aşk Cihadı” kavramı 2014 yılında ilk kez Hindistan iktidar partisinin paramiliter yapılanması Rashtriya Swayamsevak Sangh (Ulusal Vatanseverler Örgütü) tarafından kullanıldı.

Muhalefet, devletin böyle davranarak ülkedeki Hindu baskınlığını arttırmaya çalıştığını söylüyor. Ülkede azınlıkta olan Müslümanlar, Hindu muhafazakarlar tarafından baskı altında

Pazartesi günü, Hindistan Mahkemesi ”Aşk Cihadı” dosyalarını incelemek için toplanacak. Dosyadaki kadınlardan biri, dava gününe kadar Kerala Eyaleti’nde bir evde gözaltında tutulacak.

Müslüman olduktan sonra adını Jehan olarak değiştiren kadının ailesi bu evliliğe karşı çıktıklarını ve eşinin Müslüman olması için kadını zorladığını iddia ediyor. Jehan ise ailesini yalanlıyor ve kendi isteği dahilinde evlendiğini ve Müslüman olduğunu söylüyor.

Şimdiye kadar 89 çiftin sorgulandığı dosyada  9 çiftin IŞİD ile ilişkisi olduğu söyleniyor. Ancak evlilik faktörünün etkisine dair henüz somut bir veri yok.