Savaş Suçlusu General Duruşmada Zehir İçti (Güncellendi)

Hollanda’nın Lahey şehrindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (ICTY) görülen ‘Prlic ve diğerleri’ davasının temyiz duruşmasında, 20 yıl hapse mahkum edilen eski Bosnalı Hırvat general Slobodan Praljak zehir içtiğini söyledi. Eski generalin bu sözü sonrası duruşmaya son verildi.

 

2013 yılında açıklanan ilk kararda, Bosna’daki savaşta işledikleri suçlar nedeniyle  6 Bosnalı Hırvat askeri ve siyasi yetkili toplam 111 yıl hapse mahkum edilmişti. Mahkeme Bosna Hersek’teki  Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti Başbakanı ve Hırvat Savunma Konseyi (HVO) Başkanı Jadranko Prlic’e 25 yıl hapis cezası verirken, Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti Savunma Bakanı Bruno Stojic’e ise 20 yıl hapis cezası verdi. Bosnalı Hırvat general Slobodan Praljak’a da daha önce Mostar’ın doğusundaki savaş suçları nedeniyle verilen 20 yıl hapis cezası onaylandı.

Ancak kararın açıklanmasının ardından, Praljak ‘ Ben savaş suçlusu değilim’ diyerek cezayı kabul etmediğini söyledi ve içinde zehir olduğu öne sürülen bardağı kafasına dikti.

Praljak’ın avukatı da “Müvekkilim zehir içtiğini söyledi” dedi.  Praljak’ın zehir içtiğini iddia etmesinin ardından duruşma sonlandırıldı.

Güncelleme: Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesindeki (ICTY), ‘Prlic ve diğerleri’ davasının temyiz duruşmasında, eski Bosnalı Hırvat general Slobodan Praljak’a 20 yıl hapis cezası kararı verildiğinin açıklanmasının ardından, zehir içen Praljak’ın öldüğü duyuruldu.