Savaşa ve Çürümüşlüğe Karşı Dönüşüm

Eğer bir şey çürümüşse, bozulmuşsa, onu farklı bir şekilde ele alarak güzel bir şey haline getirmek mümkündür” diyen Meksikalı Pedro Reyes topladığı binlerce silahtan bahçelerde kullanılacak kürek ve müzik aleti yaptı.

Meksika’daki uyuşturucu satışının ve silahlı saldırıların yoğun olduğu Culiacan şehrinde yaşayan Reyes, Görünür ve görünmez şiddet arasında bir fark var. Son 6 yılda Meksika’da meydana gelen silahlı saldırılarda yaklaşık 80.000 insanın ölümü veya ABD’deki okul saldırıları şiddetin görünür tarafı. Görünmez olan taraf ise silahın bir ticaret unsuru olması ve savaş silahlarıyla ilgili yasakların ihlali. Tabi ki şirketlerin bunun üzerinden hissedar karı alması durumunu da unutmamak gerekir.  Bu, kültürel olarak reddedilmeyen büyük bir ölüm ve acı endüstrisidir.”  
Reyes, savaşlarda kullanılan silahları dönüştürmek istemesinin sebebini ise şöyle açıklıyor: Birçok canın bu silahlarla alındığını göz önünde bulundurmak önemlidir. Bunu bir şeytan çıkarma olarak da görebiliriz. Müzik, iblisleri kovdu ve kaybolan hayatların ağıdı oldu.
Reyes daha öncesinde 1527 silahtan ağaç dikilmesi için 1527 kürek yaptığı çalışmasının devamı niteliğinde olan “Imagine”  projesi dahilinde, 6700 bozuk silah 50 kullanılabilir müzik aletine dönüştürdü.