Söz Konusu Polis Olunca: Cinsel Taciz Değil

Samsun’da otobüste 27 yaşındaki kadın avukatın cep telefonuyla etek altı görüntülerini çektiği için tutuksuz yargınanan polise, cinsel taciz suçundan değil “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Samsun Barosu’na kayıtlı kadın avukat, 7 ay önce Atakum ilçesinde işyerine gitmek için bindiği halk otobüsünden inereken otobüsteki insanların uyarısının ardından arkasındaki koltukta oturan polisin elindeki cep telefonuyla kendisinin etek altı görüntüsünü çektiğini fark etti. Bunun üzerine kadın avukat, polisten cep telefonunu istedi. Bu sırada polis, cep telefonundaki görüntüyü sildi.

Kadın avukatın suç duyurusunun ardından polisin cep telefonu incelendi ve sildiği etek altı görüntüler geri getirildi. Ayrıca bu olay, otobüsün güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadesinden de iddia doğrulandı.

Polis, sulh ceza hakimliği tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Cinsel taciz suçundan değil özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan Samsun Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakkında dava açılan ve açığa alınan tutuksuz sanık polisin kameranın açık kaldığı bahanesi kabul görmemesine rağmen 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp, bunun üstüne bir de hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verildi. Yani polisin, 5 yıl içinde yeni bir suç işlememesi halinde bu dava hiç açılmamış gibi sayılacak! Şikayetçi kadın avukat, karara itiraz edeceğini söyledi.

Cinsel taciz değil özel hayatın gizliliğini ihlalden ceza vermesinin bir parçasını oluşturduğu erk’ek yargının bu kararının sonucu ise her gün türlü bahanelerle öldürülen kadınların istatistiksel veri olarak kalması oluyor.