Devletten Kürt Gencine İnfaz

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde dün yol denetimi sırasında gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç Antalya Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltındayken infaz edildi.

Murat Araç’ın 12 Eylül sonrasında devrimcilere yapılan infazlara benzer şekilde, işkence yapıldıktan sonra camdan atıldığı tahmin ediliyor.

Mezoptamya Ajansı’nın bildirdiğine göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada , Murat Araç’ın infaz edilmesini “PKK’nin gözaltına alınanlara intihar edin talimatı var” açıklamasıyla meşrulaştırmaya çalıştı. Aynı Süleyman Soylu, açlık eylemindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı da “örgüt üyesi” ilan etmişti.

Öte yandan Murat Araç’ın avukatı Güven Özata, devletin infazına şüphe bırakmayacak şu açıklamada bulundu: “Murat’ın üçüncü kattan atladığını söylüyorlar. Ama biz ondan emin değiliz. Atladıysa ihmal var. Ciddi bir şekilde ihmal var. Pencere niçin açık? Hangi amaçla atladı, nasıl atladı? Atladıktan sonra başına darbe alıyor ve yaşamını yitiriyor.  Şu an otopsi yapılıyor.”