Katliamın 17. Yılında Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi Eylem Gerçekleştirdi

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ) 17 yıl önce  gerçekleştirilen F Tipi Hapishanelerine karşı açlık eylemiyle direnen 28 devrimcinin katledildiği, yüzlercesinin yaralandığı 19 Aralık katliamının yıl dönümünde Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde bir eylem ve basın açıklaması gerçekleştirdi

BASINA VE KAMUOYUNA

Hapishaneler, devrimci mücadelenin en kararlı bir şekilde verildiği, bu mücadelenin en sert şekilde yaşandığı yerlerdir. Toplumsal mücadele büyüdükçe, bu mücadele sokaklara yansıdıkça hapishaneler, mücadelenin önemli alanlarından biri haline gelir. Devletin dışarıda kontrolü sağlama politikaları içeriye de yansır.

Denetimi sağlamak için önce devrimci tutsakları teslim almak gerektiğinin bilinciyle saldırır.

Tıpkı bundan tam 17 yıl önce 19 Aralık 2000’de olduğu gibi…

19 Aralık 2000, bu toprakların tarihinde bir milattır. Devletin şiddet ve zorbalığının en açık göstergesidir.  Devletin 20 zindanda birden eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği katliamın tarihi. Adına “Hayata Dönüş” dedikleri 28 devrimci tutsağın katledildiği, yüzlercesinin de yaralandığı tarih. Hitler’in gaz odalarını aratmayan, çeşitli kimyasallarla, ağır silahlarla devrimci tutsakların diri diri yakıldığı, katledildiği, yaralandığı tarih…

Ama bu tarih aynı zamanda, devrimci tutsakların “ölürüz ama asla teslim olmayız” dedikleri ve dört gün boyunca sürdürdükleri mücadelenin tarihidir. Devletin zindanlarında özgürlük mücadelesi verenlerin tarihidir. Devrimci iradenin, iktidarlar karşısındaki zaferidir, teslim alınamayacağının göstergesidir.

Bundan 17 yıl önce, yaptıkları katliamla 28 devrimci katledildi, yüzlerce tutsak sakat kaldı. Ardından F-tipi hapishanelerde başlayan ölüm orucu eylemlerinde ise 122 devrimci ölümsüzleşti, yüzlercesi sakat kaldı.

Bundan 17 yıl önce devrimcileri zindanlarda yakanlar, katledenler, bugün tutsakları ring araçlarında diri diri yakmaya, işkencelerde katletmeye, tecritle ve “tek tip elbise”yle yıldırmaya çalışıyor. Devrimci tutsaklar zindanlardan “tek tip elbise” giymeyeceklerini ve mücadeleye hazır olduklarını haykırıyor. Onların beton duvarlar, dikenli teller ve demir parmaklıklar ardındaki mücadelesinde; bizler, devrimci tutsakların yoldaşları, aileleri ve yakınları olarak onları yalnız bırakmayacağız, tek tip dayatmasına izin vermeyeceğiz. 

19 Aralık Katliamını Unutmadık! Unutturmayacağız!

Devrimci Tutsaklar Teslim Alınamaz

Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur!

Devrimci Yürekler, Yıkılacak Hücreler!