Roboskili Aileler Katliamın 6’ncı Yıl Anmasına Çağırıyor

Şırnak’ın Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK’nin savaş uçaklarının bombardımanı katledilen 34 kişinin aileleri adalet arayışlarının 312’nci haftasında yakınlarının mezarı başında bir araya geldi. “Roboski için adalet için failler yargılansın” yazılı pankartın açıldığı adalet nöbetinde, aileler adına Veli Encü açıklama yaptı.

Adalet mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini ifade eden Encü, “312 haftadır aynı talebi tekrarlıyoruz. Roboski davası, Ankara’nın karanlık dehlizlerine gömülmesin, katiller yargı önüne çıkarılsın” dedi.

34 kişinin sivil olduğunu ifade eden Encu, “Ancak bunlar Türkiye yargısı için herhangi bir cezai müeyyideyi gerektirmedi. 6 yıl, 312 hafta, 2185 gündür katliamın failleri yargılanmadı” diye konuştu.

Encü, Roboski davasının TBMM İnsan Hakları Komisyonu’ndan başlayarak, sivil ve askeri yargı, son olarak Anayasa Mahkemesi’ne kadar uzandığını, ancak yargılamanın olmadığını hatırlattı.

Roboski katliamının 6. yıldönümü dolayısıyla “Maraş’tan Roboski’ye tüm katliamlar aydınlatılsın failler yargılansın” sloganıyla anma düzenleneceği bilgisini veren Encu, herkesi anmaya katılmaya çağırdı.