Hasta Tutsak Apar Topar Yapılan Sevk Esnasında Kalp Krizi Geçirdi

Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’den sevk edildiği sırada ring aracında kalp krizi geçiren hasta tutsak Sedat Avcı, tedavisinin ardından yeniden Kayseri T Tipi Hapishanesi’ne sevk edildi.

Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nden Kayseri T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sevk edilen ve buradan mektup gönderen Sedat Avcı, sevk sırasında yaşadıklarını anlattı. Avcı mektubunda sabah 04.30’da koğuşlarının robocop kıyafetli askerlerce basıldığını ve eşyalarını almalarına dahi izin verilmeden ring araçlarına doldurulduklarını yazdı. Kalp hastası olan Sedat Avcı, ring araçlarına her bindirildiğinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı yine sıkıntı yaşadığını ve kalp krizi geçirdiğini aktardı. Kalp krizi geçirmesi ile birlikte ring aracından askeri bir araca alınarak, Gerede Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını ve tedavisinin yapıldığını belirtti.
Yaşadıklarını daha sonra kendisi ile birlikte sevk edilen tutsaklar ve gardiyanlardan öğrendiğini aktaran Avcı, ilk müdahalenin yapıldığı Gerede Devlet Hastanesi’nden sonra gözlerini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde açtığını aktardı. Kalp krizi geçirdiğini hastanede öğrenmesinin ardından tekrar Bolu F Tipi Hapishanesi’ne götürüldüğünü yazan Avcı, daha sonra yeniden aynı şekilde Kayseri T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sevk edildiğini aktardı.