Eşini Uykusunda Öldürdü, Muhabiri Tehdit Etti, Hala Aynı Mahallede

Amed’in Yenişehir ilçesinde bulunan Dicle mahallesinde oturan Şehmus İ. (24) adlı erkeğin, eşi Rojbin Baran’ı (20) öldürdükten sonra mahallede günlük yaşamına devam ettiği öğrenildi. Önceki gece saat 23.00 sıralarında kimsenin evde olmadığı bir sırada Rojbin Baran’ı uykuda pompalı tüfekle öldürdüğünü Jinnews kameralarına itiraf eden Şehmus İ., mahallede hiçbir şey olmamış gibi dolaşmaya devam ediyor.

Daha önce uyuşturucu satmaktan cezaevine giren Şehmus İ, kısa bir süre önce cezaevinden çıktı. Şehmus İ. cezaevindeyken Rojbin Baran’ın ailesinin evine döndüğü ve Şehmus İ’den ayrılmak istediği bilgisini veren komşuları, Şehmus İ’nin cezaevinden çıktıktan sonra Rojbin Baran’ı barışmak için ikna ettiğini, bunun üzerine Rojbin’in sığınma evinden çıkarak eve döndüğünü iddia edildi.

Önceki gece saat 01.00 sıralarında, Şeyhmus İ, kendisini aldattığını duyduğunu bahanesiyle, evde bulunan pompalı tüfekle Rojbin Baran’ın başına iki el ateş etti. Şeyhmus İ, ardından kardeşi E.İ’yi arayarak eşini öldürdüğünü söyleyip, kaçtı. Durumu sağlık ekiplerine bildiren E.İ, olay yerine gitti. Eve gelen sağlık ekipleri, Rojbin Baran’ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Şehmus İ’nin “Öldürmem gereken başka biri daha var onun işini bitirmeden teslim olmayacağım” dediği iddia edilirken, Rojbin Baran’ın ailesinin de cinayetten haberdar olduğu da iddialar arasında.