Koreler Barışma Yolunda Mı?

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülke televizyonunda gerçekleştirdiği yeni yıl konuşmasında Güney Kore’de gerçekleşecek olan Pyeongchang Kış Olimpiyatlarına Kuzey olarak katılıp iki ülke arasındaki dostluğu tekrar kurma davetinde bulunmuştu. Ancak çok da abartıya kaçmak istemediğinden olsa gerek ABD’ye yönelik geleneksel tehditlerini yinelemekten vazgeçmemişti.

Ülkesinin nükleer silah programından vazgeçmeyeceğinin altını çizen Kim Jong-un, ABD’nin bütün kara parçalarına ulaşacak kadar yeterli nükleer bombalarının olduğunu ve nükleer düğmenin masasında hazır beklediğini söyledi.

Güney’den Çağrıya Olumlu Yanıt

Güney Kore Haber Ajansı Yonhap pazartesi günü, Kuzey’in, Güney’de gerçekleşecek kış olimpiyatlarına delege göndermesi fikrine sıcak baktığını açıkladı.

Bugün erken saatlerde ise Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, görüşmelerin Kış Olimpiyatları’ndan da önce gerçekleşebileceğini söyledi. Bakanın yaptığı teklife göre, iki ülkeden üst düzey yetkililer iki ülke arasındaki silahsız bölgede bulunan Panmunjom köyünde ilişkilerin nasıl geliştirileceği hakkında konuşabilir.